IBCLC

 

HVAD ER EN INTERNATIONAL BOARD CERTIFICERET AMNING KONSULENT, IBCLC?

En IBCLC er en sundheds professionel, der er specialiseret amning og laktation. IBCLCs er certificeret af den ”internationale styrelse for amme konsulent eksamen”, IBLCE, iblce.org;  IBCLC i Danmark følger retningslinier fra Sundhedsstyrelsen. IBCLC er opdateret med evidensbaseret viden.

 IBCLCs arbejder i en bred praksis, tværfagligt, dels på sygehuse, praktiserende læge, sundhedspleje og private praksis, hvor konsultationen udføres i dit hjem eller en klinik i lokalområdet.

IBCLC har flere ydelser, som i ledelse, faglig udvikling og forskning i området amning og laktation.

 

HVORDAN BLIVER MAN IBCLC:

Læs mere om hvordan man bliver en IBCLC, www.iblce.org;

webkursus: https://www.lactationtraining.com/

Kompetencecenter for amning og human aktation:  http://www.kompetencecenterforamning.dk/

 

 

 

HVORFOR EN FAMILIE MÅSKE HAR BRUG FOR EN IBCLC?

En certificeret amning konsulent er et uvurderligt aktiv til amme-familier, til at berolige når amning går godt, og ved at give information og støtte til at hjælpe med at forebygge bekymringer.

IBCLCs hjælper med:

 • Prænatal rådgivning om de faktorer, der kan påvirke amning og mælkedannelse.
 • Grundlæggende positionering og sutteteknik af spædbarnet
 • Oplysninger om praksis, der fremmer vellykket amning og mælkedannelse.
 • At forebygge og administrere fælles bekymringer som svag sutteteknik, utilstrækkelig mælk overførsel eller nedløb, brystvorte eller smerter i brysterne og berolige en urolig baby.
 • Udmalkning og opbevaring af mælk for forældre, der skal være adskilt fra deres babyer
 • Strategier for amning og amme forhold efter at vende tilbage til arbejdsmarkedet
 • Amning og mælkedannelse i udfordrende situationer, såsom tvillinger eller trillinger, et for tidligt eller sygt spædbarn eller spædbørn i særlige medicinske situationer.

 

HVAD ER VIRKNINGERNE AF IBCLC PÅ SUNDHED?

 • IBCLCs forbedrer amme resultater. IBCLCs har en unik viden og færdigheder til at yde amning og amme pleje i rutine såvel som risikofyldte situationer.
 • Tilgængeligheden af IBCLCs øger amme frekvenser, som forbedrer sundheden nationalt som globalt.
 • IBCLCs medfører lavere sundhedsudgifter. De forhindrer negative stigninger af sundhedsmæssige resultater, nedbringer hospitals genindlæggelser, længden af hospitals ophold og tabte dage på arbejdspladsen af forældre på grund af syge børn. Det øgede antal spædbørn, der er ammet på grund af tilgængeligheden af IBCLCs sænker disse formel-relaterede udgifter til sundhedsvæsenet.
 • IBCLCs forbedrer forbrugernes tilfredshed. Ved at hjælpe amning i familier til at nå deres mål omkring amning forbedrer IBCLCs pleje af forældre og børn. Derfor øges forbrugernes tilfredshed med sundhedsvæsenet som helhed.
 • IBCLCs øger forestillingen omkring amning. Forbedring af forbrugernes tilfredshed forbedrer enhver forestilling. Tilgængeligheden af en IBCLC forbedrer en institution som en enhed, der er amme-venlige. Dette kan øge institutionens kundeunderlag og kan være særligt nyttigt omkring akkreditering og kvalitet
 • IBCLCs forbedrer forbrugernes tillid. IBCLCs er vidende og etiske fagfolk, der er bundet af et fagligt adfærdskodeks onkring standarder for praksis. Certificering og recertificering hver femte år er en rettighed og genkaldelighed. Således får familier og samfund tillid til IBCLCs.
 • IBCLCs medvirker til at forbedre amme udvikling, retningslinjer og politikker. Klinisk praksis erfaringer og empiriske viden giver indsigt i amme udvikling. IBCLCs er medvirkende til drøftelser om eventuelle problemer, der påvirker amning hos familier og lokalsamfund.

Kilde: IBLCE og ILCA.

 

DISCLAMER/JURIDISKE FORHOLD

 

DACLC har oprettet en oversigt, IBCLC i DK, for at give et overblik over hvor udbredt IBCLC i Danmark er. De er alle DACLC medlemmer, som har en gældende IBCLC certificering. Nogen kan være til rådighed for konsultation.

Vederlag: IBCLCs i DK er medlemmer af respektive sundhedsfaglige foreninger, så det er passende for dem at opkræve betaling for den tid, de bruger i en amme konsultation. Beløbet kan være dækket af din sygesikring eller sundhedsforsikringer, hvilket man må spørge den enkelte IBCLC om.                                                             

DACLC fastsætter ikke priser, eller deltager ikke i enhver konfliktløsning, der involverer enkelte familier og IBCLCs. DACLC støtter ikke tjenester eller produkter af nogen IBCLC. 

Hvis du er en IBCLC, men ikke medlem, tilmeld dig gerne DACLC i dag!